Voor vet haar, voor droog haar, voor meer volume.... welke shampoo moet je nu kiezen voor je haar?

Vet haar
Shampoo voor vet haar is erg mild, precies omdat je je haar zo vaak moet wassen. De werking van de talgkliertjes wordt door een shampoo voor vet haar echter niet geremd maar ook niet bevorderd. De oorzaak van vet haar is soms een verstoorde hormoonhuishouding en die kun je niet regelen met schoonheidsproducten. Zo’n speciale shampoo zal je haar dus niet sneller vet maken en het ook niet uitdrogen. Op gezond en dik haar mag je hem gerust elke dag blijven gebruiken. Maar als je haar toch droger wordt(omdat zo’n shampoo weinig of helemaal geen olie bevat), dan kun je eens afwisselen met een shampoo voor veelvuldig wassen of met een shampoo voor normaal haar.
 

Vet haar met roos
Voor jouw haar heb je eigenlijk twee shampoos nodig: één voor vet haar en één tegen schilfertjes. Blijf deze laatste shampoo gebruiken tot de roos helemaal verdwenen is. Dit kan wel een paar weken duren. Daarna kun je weer shampoo voor vet haar gebruiken en om de twee à drie weken wissel je, voor alle zekerheid, af met een shampoo tegen schilfertjes.
 

Vet haar en droge punten
Dit kun je niet alléén met shampoo voor vet haar oplossen. Want de punten worden door deze shampoo onvoldoende verzorgd. Geef deze na de wasbeurt een aparte behandeling. Je kunt een speciale crème gebruiken voor beschadigd haar of voor gespleten punten. De haarpunten zullen ook minder droog worden als je ze regelmatig laat bijknippen.
 
Droog en stug haar
Als je van nature droog en dik haar hebt, helpt shampoo voor droog of voor beschadigd haar. Deze shampoo kan je blijven gebruiken omdat het droge dikke haar daar niet zo gauw zwaar van zal worden. Maar fijn haar zal dat wél doen. Heb je last van gespleten punten, doe dan herstellende gel of crème in je haarpunten. Haarolie helpt ook, deze beschermt de punten en geeft ze weer glans.
 
Fijn haar met weinig volume
Geschikt is dan een shampoo die meer volume geeft. Deze bevat stoffen die zich om de haarschacht heen vastzetten en zo elke haar ietsjes dikker en harder maken. Het geeft als resultaat dat het haar er voller uitziet. Als je haar daarbij ook snel vet wordt, kun je de shampoo voor meer volume afwisselen met een shampoo voor vet haar. Ook met een schuimversteviger kan je meer volume in je haar brengen. Het geldt nog meer bij fijn en slap haar: een schuimversteviger of een volume-gel kan wonderen doen. 

welke shampoo gebruiken